Ihmisten keskelle tultuasi tehtävänäsi on mennä ottamaan kontaktia ja avaamaan keskustelua. Etsi henkilö tai ryhmä, joka ei näytä kiireiseltä. Voit aivan rauhassa ensin tunnustella ja katsoa, ketä olisi hyvä mennä kohtaamaan. Kuka olisi kenties valmis kuulemaan Jeesuksesta? Omalla kohdallani Jumala usein osoittaa kenen luokse mennä. Saan sydämeeni innoituksen, ja tiedän, että silloin on aika toimia.

Ensimmäinen kohtaaminen on erityisen merkityksellinen kullakin kerralla. Silloin rikotaan jää. Sen jälkeen on sitten helpompi mennä kohtaamaan seuraavia. Ole rohkea ja kerää kokemusta. Tämä työ on arvokasta Jumalan silmissä. Hän arvostaa sitä, että toimimme rohkeasti uskomme mukaan, vaikka joutuisimme kokemaan haasteita ja vastustusta. ”Älkää siis heittäkö pois rohkeuttanne, jonka palkka on suuri.” (Hepr.10:35)

Voit opetella evankelioimaan aivan omanlaisena ihmisenä. Toimi sen mukaan kuin sinulle hyvältä tuntuu, mihin Herra sinua innoittaa ja mitä oikeasti haluat. Liian korkeaa rimaa ei kannata asettaa eikä menetellä epäluontevasti, jos et ole vielä valmis vaikkapa menemään puhumaan jollekin isommalle porukalle. On parempi ylittää rima sopivan matalalta ja nostaa sitä asteittain, kuin pitää sitä liian korkealla ylittämättömissä. Daavid koki olonsa epämukavaksi, kun hänen ylleen puettiin Saulin ylisuuret sotavarusteet: vaskikypärä ja haarniska. Hän yritti kävellä niiden kanssa, mutta ei voinut, sillä hän ei ollut tottunut sellaisiin. Sen sijaan hänelle riitti ottaa käteensä oma sauvansa, valita purosta sileitä kiviä paimenlaukkuunsa ja käyttää linkoa aseenaan. Jumala antoi hänen onnistua ja hän kaatoi filistealaisen Goljatin näillä omilla varusteillaan.

Sinunkaan ei tarvitse yrittää olla joku toinen, vaan voit evankelioida aivan omanlaisena ihmisenä. Olet parhaimmillasi juuri sellaisena kuin oikeasti olet. Jumalalle ei ole mikään este käyttää myös vähemmän lahjakkaita. Mooseksella oli hidas puhe ja kankea kieli, mutta se ei ollut esteenä Jumalalle, joka valjasti hänen vajavuutensa käyttöönsä, ja osoitti hänen heikkoudessaan oman voimansa.

Mieti tapoja aloittaa keskustelu. Mitä voisit sanoa ihmisille kohdatessasi heitä? Kun ojennat traktaatin, voit sanoa: ”Hei! Hyviä uutisia!” Ja kun tahdot virittää enemmän keskustelua, voit aloittaa sanomalla vaikkapa näin: ”Hei, onko sinulla hetki aikaa? Saanko kertoa sinulle, mitä Raamattu sanoo pelastuksesta?” Ja sitten voit alkaa tuomaan esiin evankeliumia.

Lyhyesti sanottuna evankeliointi tarkoittaa Jeesuksesta kertomista. Raamatun sanoma osoittaa ihmiskunnalle pelastuksen tien, ja meidän tehtävämme on tuoda sitä esille nyt, kun ihmisillä on vielä pelastumisen mahdollisuus. Pelastuksen voi ottaa vastaan vain tämän maanpäällisen elämän aikana, eli nyt ratkaistaan missä itse kukin viettää iankaikkisuutensa. Siksi on olennaisen tärkeää tuoda hyvää sanomaa esille nyt.

Ihmisten kohtaamiset ovat eläviä tilanteita, joissa voit vaikuttaa. Joku kohtaamasi henkilö ei ehkä vielä koskaan ole saanut kuulla, miten voidaan pelastua, ja toinen on valmis todistuksesi kautta ottamaan Pelastajan vastaan. Yhä uudelleen tulee eteen valinta, mitä nyt? Mitä minun nyt olisi hyvä tehdä tai sanoa? Siksi sinun kannattaa tietää ja muistaa, mitä vaihtoehtoja on. Tästä blogista löydät neuvoja ja toimintaohjeita näihin tilanteisiin.

Jos sinulta ei heti luonnistu puhuminen näistä asioista, ota ensin pienempiä askeleita, opettele evankelioimiseen liittyviä eri osa-alueita, ja rakennu. Tämä blogi opastaa sinua antaen käsiisi avaimia, joita tarvitset päästäksesi käyntiin sielujenvoittajana.

”Rauhan Jumala, joka on nostanut kuolleista meidän Herramme Jeesuksen, hänet, joka iankaikkisen liiton veren perusteella on se suuri lampaiden paimen, tehköön teidät kykeneviksi kaikkeen hyvään toteuttaaksenne hänen tahtonsa. Hän vaikuttakoon teissä sen, mikä on hänelle mieluista, Jeesuksen Kristuksen kautta.” (Hepr.13:20–21)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s