Käydään seuraavaksi läpi, miten kertoa evankeliumi lyhyesti kohtaamallesi henkilölle käyttäen apuna traktaattia, eli evankelioivaa sanomaa sisältävää lappusta. Käsittelen tässä esimerkissä Herätysseuran traktaattia nimeltään ”Taivas, miten pääsen sinne?”. Tässä kerrotaan lyhyesti ja ytimekkäästi muutaman pääkohdan avulla vastaus kysymykseen. Tämän kaltaisia traktaatteja on hyvä hyödyntää sanomisen runkona.

Voit tehdä vaikka näin, että menet henkilön luokse ja sanot: ”Hei! Tahtoisitko kuulla hyviä uutisia, mitä raamattu sanoo pelastuksesta?” Ota sitten traktaatti esille ja käy selvittämään hänelle asiaa.

Ensimmäisenä tässä tehdään selväksi, että taivaaseen johtaa vain yksi tie. Tämä on kiistaton raamatullinen totuus ja se tulee esille Jeesuksen omista sanoista. Hän on tie ja vain hänen kauttaan on pääsy Isän luo ikuiseen elämään.

Seuraavaksi kerrotaan synnistä. Ihmisten tarvitsee saada tietää, miten vaarallinen asia synti todella on. Jumala ei katso sormiensa läpi ihmisten pahoja tekoja, ja raamattu sanoo, että synti johtaa kuolemaan, kadotukseen. Taivaan ja maan Luoja on itse täydellisen Pyhä, Hänessä ei ole mitään pimeyttä eikä vääryyttä, mutta synnin tekijä rikkoo teoillaan hänen hyvää tahtoaan ja pyhyyttään vastaan.

Kerro sitten hyvät uutiset, kuinka Jumala rakastaa tätä henkilöä, jolle olet puhumassa, ja on rakkaudessaan järjestänyt hänellekin pelastuksen. Tämä pelastus saadaan uskomalla hänen Poikaansa Jeesukseen.

Ja neljänneksi kerro, kuinka Jeesus kuoli ristillä. Mitä tämä oikein tarkoittaa, että Jeesus kuoli meidän puolestamme? Sitä että hän kärsi sen rangaistuksen, joka kuului meille Jumalan lain rikkojille, syntisille ihmisille. Jeesus koki sen kuoleman, joka lain rikkojalle oikeutetusti olisi kuulunut. Näin ollen hinta on jo maksettu, eikä meidän tarvitse sitä enää toistamiseen maksaa. Tästä Jumalan rakkaus tulee ilmi.

Sitten voit kertoa Room.6:23 perusteella kuinka pelastus on Jumalan lahja. Itse kukin saa valita ottaako hän sen vastaan vai ei, valitseeko hän kuoleman vai elämän. Tahtooko ihminen jäädä syntielämään kapinoimaan Luojaansa vastaan, vai ottaako hän pelastuksen lahjan vastaan. Iankaikkinen elämä on Jumalan armolahja. Se on armoa ja se on lahjaa, että hän on ojentanut pelastavan kätensä meidän puoleemme Pojassaan Jeesuksessa.

Ja lopuksi tässä traktaatissa, kun kerrot näistä asioista kohtaamallesi henkilölle, voit kysyä häneltä, tahtooko hän saada syntinsä anteeksi ja pelastua?

Jos hän tahtoo, voit johdattaa hänet Herralle syntisen rukouksen kautta. Tähän lappuun on kirjoitettu tällainen rukous, mutta toki voit käyttää myös omia sanoja. Ensiksikin auta häntä tunnustamaan syntinsä ja kääntymään niistä pois Jeesuksen puoleen. Tuo Jeesuksen ristin työ tämän henkilön omalle kohdalle, että Jeesus on kuollut hänenkin puolestaan ja kärsinyt hänen rangaistuksen ristillä. Johda näin hänet vastaanottamaan Herra Jeesus sydämeensä.

Nyt olemme käyneet läpi, miten tuoda ilosanomaa esille ymmärrettävällä tavalla käyttäen apuna ja runkona Taivaslappu-traktaattia. Ei näitä kohtia tarvitse käydä siinä kovin orjallisesti läpi, vaan sen mukaan kuin koet hyväksi sanoa. Anna lopuksi tämä lappunen kohtaamallesi henkilölle.

Näitä ja muita Herätysseuran traktaatteja voit tilata osoitteesta herätysseura.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s