Elääkö ilosanoma sinussa niin, että voit käytännön tilanteissa tuoda sitä esiin myös muille? Onko Jumalan armo ja rakkaus Jeesuksessa Kristuksessa todellisuutta sinun omalla kohdallasi? Sanoman on päästävä tulemaan sydämen tasolla tutuksi. Nämä asiat tulee ymmärtää, ei ainoastaan pään järjellä vaan myös sydämen ymmärryksellä. Se ei riitä, että osaat vaan heittää samoja sanontoja ihmisille. He voivat haastaa sinua keskusteluun ja perustelemaan sanomiasi. Sinulta voidaan esimerkiksi kysyä, onko jokin tietty asia syntiä. Silloin sinun tarvitsee olla perillä näistä asioista.

Tarvitsemme ymmärrystä ilosanomasta, kuinka se on todellisuutta tänäänkin, että ihmiset yhä tarvitsevat Pelastajaa. Jos on tarvetta, voit vaikkapa käydä ottamaan tarkempaa selkoa ja alkaa mietiskelemään näitä asioita. Näin ne piirtyvät sisimpääsi yhä selvemmin. Mietiskely on ymmärryksen tietä kulkemista, ymmärryksen etsimistä, niin kuin raamattu kehottaa: ”Kuinka paljon parempi onkaan hankkia viisautta kuin kultaa! Parempi on hankkia ymmärrystä kuin hopeaa.” Snl.16:16.

Olemme tekemisissä hengellisen sanoman kanssa. Se ei avaudu itseriittoisille ja tämän maailman viisaille. Monet eivät sitä ymmärrä, vaikka kuinka kuulevat. Pyhä Henki kuitenkin avaa sitä heille, jotka ottavat sen avoimella sydämellä uskossa vastaan. He tunnustavat, että se on totta ja että se on Jumalalta tullut, ja saavat myös omakohtaisesti kokea sen todellisuuden elämässään. Tässä on yksi syy siihen, miksi Paavali kertoo julistavansa evankeliumin salaisuutta. Ef.6:19. Se avautuu vain heille, jotka ottavat sen uskossa vastaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s