”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja saa kasteen, pelastuu, mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen…” (Mark.16:15)

Tämän käskyn Herra Jeesus antoi opetuslapsilleen viimeisten toimintaohjeidensa mukana, ennen kuin hänet otettiin ylös taivaaseen. Hänen opetuslapsensa lähtivät ja menivät kaikkeen maailmaan tavoittamaan ihmisiä pelastukseen. Heille ei oltu luvattu helppoa tietä. He tulisivat kokemaan vainoja ja vastustusta, mutta silti he pysyivät uskollisina eivätkä jättäneet työtä kesken.

Evankelista Filippuskin lähti julistamaan ilosanomaa. Hän kulki enkeliltä saamansa ohjeen mukaisesti tietä, joka johti Jerusalemista alas Gazaan. Siellä hän kohtasi etiopialaisen hoviherran, joka oli palaamassa kotiinsa pyhiinvaellusmatkaltaan Jerusalemiin. Filippus teki työtä käskettyä ja johdatti hänet Jeesuksen omaksi.

Kuinka tärkeää olikaan tämä uskoontulo! Hoviherran myötä evankeliumi levisi Etiopiaan ja moni muukin pelastui. Kuinka tärkeää onkaan, että toteutamme Herran tahtoa ja viemme sanomaa eteenpäin! Jos emme vie, pelastava sanoma ei saavuta ihmisiä, ja sielut hukkuvat.

Lähetyskäsky on yhä voimassa. Sanoman on Herran sanojen mukaan tavoitettava kaikki luodut, mutta läheskään kaikki eivät ole sitä vielä kuulleet. Niinpä kristittyinä ja Jeesuksen seuraajina olemme velvollisia menemään ja julistamaan. Aloittaa voimme sieltä, missä nyt olemme. Sinunkin kotipaikkakunnaltasi todennäköisesti löytyy ihmisiä, jotka eivät vielä ole pelastuneet.

Kun lähdet liikkeelle, Jumala alkaa toimimaan kauttasi uusilla tavoilla. Siinä avautuu uusia elämän alueita. Tämän olen saanut itse huomata. Oletko esimerkiksi koskaan kertonut kenellekään uskostasi, tai oletko vielä johdattanut ketään Herran Jeesuksen yhteyteen? Tähän meidät on kutsuttu. Herra ei tarkoittanut, että jäisimme vain kirkon penkille istumaan tai pitäytymään vain seurakunnan seinien sisäpuolella. Meidät lähetettiin tavoittamaan ulkopuolella olevia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s