Joillekin on liian kova pala tulla tunnistetuksi Jeesukseen uskovaksi. He yrittävät välttää tällaisia tilanteita ja kätkeytyvät, kun ovat vaarassa tulla tunnistetuksi. Tämä ei ollut ongelma apostoli Paavalin kohdalla, joka näytti rohkeasti värinsä. ”Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima pelastukseksi jokaiselle, joka uskoo, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle.” (Room.1:16) Hän oli ymmärtänyt, kuinka mahtavan ja väkevän sanoman kanssa oli tekemisissä, ja julisti sitä pelottomasti ympäri Rooman valtakuntaa.

Evankeliumiin sisältyvä pelastava voima saa aikaan muutosta, ei vain yksittäisessä ihmisessä, vaan jopa kokonaisessa kansakunnassa. Yhteiskunnassa vallitsevat kristilliset arvot saavat aikaan hyvinvointia. Perheet ja avioliitot kukoistavat. Vallanpitäjät säätävät hyödyllisiä lakeja. Muodostuu talouskasvua ja paljon muuta hyvää tapahtuu. Tätä olemme nähneet nyt mm. Unkarin kohdalla, jossa Jumalan siunaus on tullut kansakunnan osaksi sen valittua kristilliset arvot.

Koska evankeliumi on Jumalan voima pelastukseksi, ole sinäkin vaan rohkea ja näytä värisi. ”Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä vaan voiman, rakkauden ja terveen ymmärryksen hengen. Älä siis häpeä todistusta Herrastamme…” (2.Tim.1:7-8)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s