Raamatun mukaan ihminen voi pelastua ainoastaan yhden persoonan, Jeesuksen Kristuksen kautta. Tämä on Jumalan säätämä järkkymätön asetus, ja se tulee esille erityisesti näistä kahdesta raamatunpaikasta:

”Eikä ole pelastusta kenessäkään toisessa, sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua.” Apt.4:12.

Jeesus sanoi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän luo muuten kuin minun kauttani.” Joh.14:6.

Monet torjuvat hänet sanomalla, että heillä on oma uskontonsa. Yksi sanoo olevansa muslimi, toinen buddhalainen, kolmas sanoo uskovansa Jumalaan. Jumala-uskokaan ei riitä pelastamaan. Riivaajatkin sen uskovat, että Jumala on yksi, mutta ainoakaan niistä ei pelastu (Jaak.2:19). Ateisti luottaa lujasti omiin näkemyksiinsä, kuten että maa olisi miljardeja vuosia vanha, ja että kaikki elollinen olisi kehittynyt liemestä, ja hylkää ilosanoman järjettömänä asiana.

Aadamin ja Eevan ensimmäiset jälkeläiset Kain ja Aabel toivat Jumalalle omat uhrilahjansa: Kain maanviljelijänä maan hedelmiä, ja hänen veljensä lammaspaimenena uhrin laumansa esikoisista ja niiden rasvoista. Näemme tässä vertauskuvan Jumalan Karitsasta, Jeesuksesta, joka tulisi antamaan itsensä uhrina kaikkien puolesta. Jumala katsoi Aabelin uhrin puoleen, mutta Kainin ja hänen uhrilahjansa puoleen ei. Viidennessä Mooseksen kirjassa Mooses sanoi samaan asiaan liittyen (5.Moos.18:15), että Israelin kansan keskuuteen tulisi nousemaan profeetta, ja heidän olisi kuultava häntä, ja että Jumala vaatisi tilille jokaisen, joka ei häntä kuule.

Pelastus löytyy tästä yhdestä ainoasta persoonasta. Ei ole toista, joka olisi sekä ihminen että Jumala. Hän on Jumalan Sana, joka oli mukana jo maailman luomisessa. Alusta alkaen Jumalan suunnitelmaan meitä kohtaan kuului se, että hän lähettäisi Poikansa maailmaan Pelastajaksi. Hän syntyi ihmiseksi Betlehemissä Rooman valtakunnan aikana, kuoli ristillä sinun ja minun puolesta ja sovitti syntimme. Vain hänen kauttaan pääsemme Isän yhteyteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s