Sananlaskujen kirja antaa meille huomionarvoisen varoituksen: ”Ihmispelko asettaa ansan, mutta Herraan luottava on turvassa.” (Snl.29:25.) Laita merkille, kuinka ihmispelko asettaa ansan eteesi. Vältä se! Jos annat pelolle vallan, astut lopulta tähän ansaan, niin kuin Pietari. Hän pelkäsi ihmisiä, eikä ollut lujana kriittisellä hetkellä, kun hänen Herraansa tultiin vangitsemaan. Muiden opetuslasten tavoin hän pakeni paikalta ja hetkeä myöhemmin alkoi vielä vannomaan, ettei edes tunne Jeesusta. Meidänkään ei sovi vaipua ihmispelon valtaan. Olemme Kristuksen sanansaattajia, joille pelko ei kuulu.

Herraan luottava ei astu tähän ansaan, vaan hän on rohkea kuin leijona. Kun Pyhän Hengen konkreettinen läsnäolo on kanssasi, sinulla ei yksinkertaisesti ole mitään pelättävää. ”Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?” (Room.8:31) Voit olla turvallisin mielin Jumalassa, levollisella sydämellä ilman pelkoa.

Opetuslapset tarvitsivat Jeesuksen lupaaman Pyhän Hengen voiman evankelioimistehtäväänsä varten. ”Ja minä lähetän teille sen, minkä minun Isäni on luvannut. Mutta pysykää te tässä kaupungissa, kunnes teidät puetaan voimalla korkeudesta.” (Luuk.24:49) He eivät vielä tässä vaiheessa olleet valmiita viemään ilosanomaa Jerusalemin ulkopuolelle. Mutta kun Henki vuodatettiin kymmenen päivää näiden Herran sanojen jälkeen, he saivat rohkeuden, lujuuden, määrätietoisuuden ja kaiken tarvittavan varustuksen. Aikaisemmin pelokas Pietari oli nyt täynnä Henkeä ja voimaa, ja toimi seurakunnan johtoasemassa todistaen rohkeasti Jeesuksesta. Sinäkin tarvitset tämän voiman, sillä evankeliointi on Pyhän Hengen työtä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s