Elämme nyt aikakautta, jolloin ihmiset voivat vielä ottaa vastaan pelastuksen Jeesuksessa. Tämä vaihe on kuitenkin lujaa vauhtia käymässä loppuun. Raamattu ennustaa, että on tuleva maailmanlaajuisesti vaikeita aikoja ja suurta ahdistusta ennen Jeesuksen toista tulemusta. Nyt silti on vielä päivä, jolloin voimme tehdä työtä. Kukin meistä voi tehdä sen oman osan ja heittää pelastusrenkaan niin monelle hukkuvalle sielulle kuin mahdollista, ottavat he siitä sitten kiinni tai eivät.

Kun Pietari ja Andreas olivat järvellä kalastamassa, Jeesus kutsui heitä sanoen: ”Seuratkaa minua, niin minä teen teistä ihmisten kalastajia!” (Matt.4:19) He jättivät heti verkkonsa ja lähtivät seuraamaan häntä. Näin heistä tuli hänen opetuslapsiaan. Opetuslapseuteen kuuluu olennaisena osana juuri tämä, että Herra tekee meistä ihmisten kalastajia! Valtakunta leviää ja saavuttaa yhä uusia jäseniä, kun tavoitetut käyvät tavoittamaan uusia.

Miten Jeesus teki opetuslapsistaan ihmisten kalastajia? Siihen aikaan rabbien opetuslasten tarkoituksena oli tulla mestarinsa kaltaiseksi. He eivät ainoastaan seuranneet hänen opetustaan, vaan sen lisäksi hänen toimintaansa ja muuta elämäänsä. Jeesus opetti heille mm. Jumalan valtakunnasta, toisten palvelemisesta ja rakkaudesta, ollen samalla itse esimerkkinä heille kaikesta tästä. He näkivät, kuinka hän puhui väkijoukoille, paransi kaikenlaisia sairauksia ja ajoi ulos riivaajia, ja alkoivat toimimaan itse samalla tavalla. Toki hän opetti heitä myös henkilökohtaisesti, sen mukaan kuin kukin heistä opetusta ja ohjausta tarvitsi.

Ihmisten kalastaja kalastaa jatkuvasti lisää, aivan niin kuin Pietari ja Andreas maallisessa ammatissaan. Kerta toisensa jälkeen he lähtivät Gennesaretin järvelle verkkoja heittämään. Verkkojen kunnosta tuli myös pitää hyvää huolta, etteivät ne menneet pilalle. Ne huuhdottiin ruohosta, kuivattiin ja niihin tulleita repeämiä paikattiin. Herra osoittaa meille asioita, jotka edesauttavat ihmisten kalastuksessa, ja kun nämä asiat ottaa varteen, tulee entistä ehommaksi kalastustaidossa. Taitoa tarvitaan, jotta saa saalista.

Sama kehotus seurata Jeesusta kuuluu myös meille tämän ajan uskoville. Hän tekee sinustakin ihmisten kalastajan, kunhan vain seuraat häntä ja hänen opetustaan. Omalla kohdallani olen saanut paljon oppia tutkimalla Raamatun sanomaa, evankeliointiaiheisia kirjoja ja erityisesti saadessani Herralta suoraan sydämelleni uutta valoa näihin asioihin. Sinäkin voit rohkaista mielesi ja lähteä jakamaan toisille tätä yhteistä uskoamme Jeesukseen. Jumala voi käyttää sinua ja avata sydämiä ottamaan Pelastaja vastaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s